• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Обмін досвідом із науковою бібліотекою Уманського національного університета садівництва

Обмін досвідом із науковою бібліотекою Уманського національного університета садівництва

2016-10-04

/Files/images/unus/PA040512.JPG

4 жовтня 2016 року в науковій бібліотеці УНУС в рамках святкування 400-річчя першої писемної згадки про місто Умань відбувся історико-краєзнавчий семінар працівників бібліотеки та представників Уманської міської ЦСБ на чолі з її директором Чупряк Л. А.

З привітним словом до присутніх звернулась директор наукової бібліотеки Нижник С. В. Вона зазначила, що дієвою ланкою в системі навчальної, наукової та виховної роботи в університеті є наукова бібліотека, яка є однією з найстаріших в Україні, її створення сягає часу заснування навчального закладу (1844р.).

З історією міста Умані учасників семінару ознайомила провідний бібліотекар УНУС Михайлова Н. В. ЇЇ розповідь була змістовною, цікавою і доречною, доповнювалася рядками із віршів уманських та інших поетів і письменників. На семінар була запрошена волонтер Корпусу миру США в Україні Ліндсі Чарльз, яка презентувала історію, організацію і діяльність деяких найбільших бібліотек США.

Для учасників семінару ця інформація була пізнавальною і дуже корисною.

Директор наукової бібліотеки Нижник С. В. організувала для бібліотечних фахівців екскурсію по відділах бібліотеки. Треба відмітити чітку і злагоджену роботу кожного спеціаліста на своєму робочому місті, адже від цього залежить забезпечення високої якості послуг для користувачів.

З великою цікавістю працівники ЦСБ прослухали і поринули в історію бібліотеки-музею Уманського училища садівництва. Завідуюча музею Михайлова Н. В. у своїй розповіді про експонати музею зуміла майстерно оживити багату історію навчального закладу і при цьому зазначити великий внесок вчених в розвиток сільськогосподарських наук як на Україні так і далеко за її межами.

Такі семінари мають велике значення по обміну досвідом роботи бібліотек різних відомств, а також у формуванні стійкого інтересу до історії та культури рідного краю./Files/images/unus/PA040494.JPG/Files/images/unus/PA040490.JPG/Files/images/unus/PA040492.JPG/Files/images/unus/PA040481.JPG/Files/images/unus/PA040484.JPG

Кiлькiсть переглядiв: 422