• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Поповнення фондів Уманської міської ЦСБ у 2020 році

Поповнення фондів Уманської міської ЦСБ у 2020 році

2020-09-08

/Files/images/001_bbloteka/IMG-062fab434b69d8835087a185e1b31c75-V.jpg

Уманські бібліотеки увійшли в перелік із 603 бібліотек України, які поповнять свої фонди у 2020 році в рамках програми Українського інституту книги.

У всьому світі бібліотечні фонди розглядаються як стратегічний ресурс держави, головний ланцюг системи збереження культурного надбання нації. Принцип загальнодоступності інформації закріплений Конституцією України, також відображений в Цивільному кодексі, в законах «Про інформацію, інформатизацію і захист інформатизації», «Про авторські права і суміжні права» і ін. Закони повинні захищати інтереси користувача і, перш за все, гарантований доступ до ресурсів кожної конкретної бібліотеки. Гарантії доступу забезпечуються в процесі всієї діяльності бібліотеки з обслуговування читачів, але тільки за умовою чіткого розуміння проблем збереження документів.

Український інститут книги у 2020 році втретє адмініструє Програму поповнення фондів публічних бібліотек. Реалізація Програми передбачає новий механізм співпраці з публічними бібліотеками.

Український інститут книги на підставі пропозицій структурних підрозділів з питань культури обласних, Київської міської державних адміністрацій сформував та затвердив перелік відібраних бібліотек, які отримають книжкові видання для поповнення бібліотечних фондів у 2020 році.

Фонд Уманської міської ЦСБ багатогалузевий, призначення – оптимально забезпечити інформаційні потреби користувачів з найбільш актуальних питань, пов’язаних з професійною підготовкою, навчальним процесом, а також задоволення потреб особистості, культурного дозвілля.

Уманська міська центральна бібліотека для дорослих ( вул. Незалежності, 1 ) та Уманська міська центральна бібліотека для дітей (вул. Небесної Сотні, 6) увійшли до даного переліку і отримають книжкову продукцію для поповнення бібліотечних фондів.

Наші користувачі з нетерпінням чекають на нові книги!

/Files/images/001_bbloteka/IMG_20200130_102935.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 216