Знову перемога!!!

Уманська міська централізована система бібліотек стала учасницею проєкту "Твори культуру: бібліотечні інноваційні послуги", що реалізується ВГО Українська бібліотечна асоціація за підтримки Європейського Союзу (програма House of Europe).

/Files/images/House_of_Europe/logos.png

Партнери проєкту: Публічні бібліотеки м. Орхус (Данія) та Білоруська бібліотечна асоціація.

Основна мета проєкту, який триватиме з березня по грудень 2020 р., – навчити бібліотекарів з України та Білорусі створювати інноваційні бібліотечні послуги, які розвиватимуть культурні та творчі індустрії цих країн, з використанням спеціальної методології «Дизайн-мислення для бібліотек». Ця методологія була розроблена Публічною бібліотекою м. Чикаго (США) та Публічними бібліотеками м. Орхуса (Данія) за підтримки Фонду Білла та Мелінди Гейтс.

Директор Уманської міської ЦСБ Людмила Анатоліївна Чупряк пройде двотижневе навчання за участю датських та українських тренерів, а також розробить та впровадить нову бібліотечну інноваційну послугу для розвитку креативних індустрій.

23 квітня відбувся установчий вебінар за проектом в якому прийняла активну участь директор Уманської міської ЦСБ Людмила Анатоліївна Чупряк.

/Files/images/House_of_Europe/Безымянный11.png

/Files/images/House_of_Europe/Безымянный2вв.jpg

25 і 26 червня в рамках Міжнародного бібліотечного проєкту "Твори культуру: бібліотечні інноваційні послуги» учасники представляли, захищали, оцінювали та коментували свої дизайн-виклики.

/Files/images/1tvori_kulturu/Дизайн 1.jpg

Колеги представили чудові бібліотечні послуги, продемонстрували прототипи, поділились думками, оцінили один одного і дослухались до порад експертів .

/Files/images/1tvori_kulturu/5642 3.jpg

Всі учасники отримали сертифікат про проходження першої частини проєкту.

/Files/images/1tvori_kulturu/22 1.jpg

З 15 по 29 липня проходив другий цикл навчання в рамках проекту «Твори культуру: бібліотечні інноваційні послуги», що підтримує Європейський Союз за програмою Дім Європи.

Професійно та змістовно тренери висвітлили питання :

1. «Як бібліотека сприяє розвитку ККІ на локальному рівні» ( Ірина Шевченко – директорка Центру неперервної культурно-мистецької освіти Національної академії керівних кадрів культури і мистецтв, професорка кафедри культурології та інформаційних комунікацій, кандидат педагогічних наук, доцентка )

2. «Маркетинг послуг – промоція послуги, підтримка послуги» (Вікторія Данелян – незалежна кураторка мистецьких проектів, консультант з менеджменту мистецтва та культури, психоаналітикиня, тренерка, коуч)

3. «Партнерство та фандрейзинг»( Вікторія Данелян – незалежна кураторка мистецьких проектів, консультант з менеджменту мистецтва та культури, психоаналітикиня, тренерка, коуч)

/Files/images/1tvori_kulturu/2541258 (2).jpg

4. «Бібліотека як об’єкт для інвестицій» (Ярослава Сошинська- кандидат історичних наук, доцент КПІ ім. І.Сікорського, виконавча директорка ВГО Українська бібліотечна асоціація)

/Files/images/1tvori_kulturu/йц12345.jpg

Ярослава Сошинська та Оксана Бояринова – куратори проекту – надали безцінні поради та консультації з приводу подальших кроків для запуску послуги та плану впровадження.

Під час майстер-класу «Онлайн-інструменти для графічного дизайну, промоції бібліотеки та її послуг» від Оксани Бояринової бібліотечні фахівці отримали практичні знання , які обов’язково будуть використовуватися в роботі книгозбірень.

/Files/images/1tvori_kulturu/йц11.jpg

В рамках презентації прототипів відбувся обмін досвідом між колегами .

Дякуємо організаторам!

Кiлькiсть переглядiв: 547