Бібліотека-філія №1

Бібліотека-філія №1 для дорослих знаходиться по вулиці Шевченка, будинок 17 . Загальна площа 60м2. В структуру бібліотеки входить абонемент, де розташована кафедра видачі літератури, і читальна зала, де знаходяться каталоги й картотеки для інформаційно-довідкового обслуговування користувачів.

/Files/images/bf1/P2090219.JPG

Бібліотека була створена в 1970 році за адресою вул. Ленінської «Іскри», будинок 1/24. Першим завідувачем була Івлієва Зінаїда Олександрівна. На момент відкриття фонд бібліотеки становив близько 16000 примірників книг.

Робота бібліотеки в 70-80 роки відмічена постійним збільшенням об’єму фондів, ростом числа читачів.

Біля джерел формування бібліотеки знаходились професіонали високого рівня: Омельянова Таміла Іванівна та Мешковський Антон Костянтинович , які повністю присвятили себе служінню бібліотечній справі. Понад 20 років очолювала бібліотеку Семенюк Валентина Іванівна – ветеран бібліотечної справи. В різні періоди працювали Куршпель Світлана Петрівна , Коннова Тамара Іванівна, Шмалько Тетяна Іванівна, Груба Яна Григорівна, Мазур Валентина Юріївна та інші.

На даний час в бібліотеці працюють бібліотекарі : Циктор Ольга Олександрівна та Чорнозуб Світлана Валентинівна.

/Files/images/bf1/екологія1.jpg

Під час централізації бібліотек , у 1976 році, бібліотека увійшла в Уманську централізовану систему бібліотек як Бібліотека-філія №1.

На даний час бібліотека-філія №1 налічує 12229 книг і журналів, обслуговує 2249 користувачів. У фонді є різноманітна за жанрами і тематикою українська та зарубіжна класика, сучасна література. Довідково-інформаційний апарат представлений бібліографічними каталогами: абетковим, систематичним, які ведуться з дня заснування бібліотеки. В бібліотеці максимально наближені до користувачів найбільш актуальні видання : енциклопедії, довідники, навчальні посібники, які знаходяться в відкритому доступі для читачів.

/Files/images/bf1/Презентація5.jpg

З 2013 року, в рамках проекту «Бібліоміст» , бібліотека була оснащена новітньою комп’ютерною технікою. Послугами Інтернет-центру може скористатися кожен користувач бібліотеки.

/Files/images/bf1/IMG-546940a2305b4123f362e00d4c806d38-V.jpg

Шановні читачі !

Завітайте до нашої бібліотеки. Досвідчені бібліотекарі нашої бібліотеки завжди готові порадити книгу , яка зацікавить читача і буде відповідати його інтересам.

Ми працюємо:

З 9.00 до 18.00 год

Вихідні дні – неділя, понеділок

Кiлькiсть переглядiв: 1045